حوالی سفارت افغانستان در خیابان پاکستان

ساخت وبلاگ

عاطفه تلقانی- بالاخره فرصتی پیش آمد تا به دیدن یکی از دوستان افغانستانی تبارم بروم، قرار قبلی نداشتیم. برای همین تلفن کردم تا ضمن اطمینان از این که او هم فرصتی برای دیدار دوستانه دارد یا نه، آدرس دقیق محل دفترش را بپرسم. گفت: نزدیک سفارت افغانستان در خیابان پاکستان. همزمان خندیدیم، و ادامه گفتگویمان را به وقت دیدار موکول کردیم.

سال ها پیش برای گذراندن یک دوره روزنامه نگاری در مرکز مطالعات رسانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها و بارها در خیابان پاکستان تردد داشتم، و می دانستم که سفارت افغانستان در خیابان پاکستان قرار دارد؛ اما هرگز تضادی که در «روح» آن خیابان جریان دارد توجهم را جلب نکرده بود. در طول مسیر به دوستان بسیار خوب پاکستانی تبارم که چند ماهی است از آشناییم با ایشان می گذرد، فکر کردم. به صمیمیت مثال زدنی شان، و به قرابت های فرهنگی ناشناخته ای که میان ملت دو کشور وجود دارد. همچنین بدگمانی های متعدد مهاجرین و دوستان افغانستانی تبارم نسبت به دولت های قبلی پاکستان به ظن حمایت هایشان از طالبان در خاطرم زنده شد. نمی دانم دوستان افغانستانی تبارم اگر بدانند که قصد دارم سکانس هایی از فیلم سینمایی «آی دنیز» را در پاکستان مقابل دوربین ببرم و بدانند که یکی از شخصیت های مثبت آی دنیز پاکستانی تبار است، چه فکری خواهند کرد! هرچند دوستانم به خصوص دانش آموزان سابقم درباره علقه ای که به جامعه افغانستان دارم تردید ندارند.

شاید اگر آقای عمران خان با شعار «پاکستان جدید» بر کرسی نخست وزیری تکیه نمی زد، من هم همچنان با ملت پاکستان احساس بیگانگی می کردم، و هرگز این نگرش مثبت را به دولت کشور پاکستان پیدا نمی کردم؛ اما آقای خان از 26 مرداد 97 پس از انتخابش توسط مجلس پاکستان، اقدامات قابل توجهی برای کاهش تنش ها در منطقه انجام داده است، و خانم رفعت مسعود سفیر پاکستان در تهران هم باز تعریف مناسبی از نزدیکی ملت های دو کشور چه از بُعد تفکر دینی و چه فرهنگی داشته است. از دوست افغانستانی تبارم درباره نظر مهاجرین افغانستانی مقیم ایران و اتباع این  کشور از واقع شدن محل سفارت شان در خیابان پاکستان پرسیدم. پاسخ داد صدها بار برای قرار داشتن محل سفارت افغانستان در خیابان پاکستان (تهران) اعتراض شده است. مردم می گویند مثل این است که سفارت ایران در خیابان اسرائیل در یکی از کشورهای همسایه قرار داشته باشد. ادامه داد: حتی زمانی که تغییر نام برخی خیابان ها به اسم هنرمندان در دستور کار شورای شهر تهران قرار گرفت، عده ای از اتباع افغانستانی مقیم ایران تصمیم گرفتند کمپینی راه بیندازند و درخواست تغییر نام خیابان را داشته باشند که برای جلوگیری از برداشت سیاسی از یک موضوع فرهنگی جلوی این کمپین گرفته شد.

دوست افغانستانی تبارم هم نمی دانست که نامگذاری خیابان پاکستان پس از استقرار سفارت پاکستان در آن خیابان انجام شده یا قدمتش بیش از آن است! البته من هم تا کنون سابقه ای در این خصوص نیافته ام، اما امیدوارم حال که دولتمردان ایران و پاکستان برای صلح در افغانستان با یکدیگر دست همکاری داده اند، شورای شهر تهران هم در جلسه مشورتی با سفرای پاکستان و افغانستان برای رفع کدورتی که سال هاست در دل اتباع افغانستانی جا خوش کرده است، اقدام کند.         

سپهر عاطفه...
ما را در سایت سپهر عاطفه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : atefehtalqania بازدید : 106 تاريخ : سه شنبه 30 مهر 1398 ساعت: 3:14